2017. február 9., csütörtök

Bajor krém - pohárkrém


          Egy újabb desszertet hoztam nektek, a bajor krémet. Arra már nem emlékszem, hogy hol láttam, viszont böngészés közben nagyon megtetszett, és hát kipróbáltam. Két rétege van, maga a krém és alól a szósz. 


A hozzávalók:
A krémhez: 5 lapzselatin, 5 dc. tej, 4 tojás sárgája, 10 dkg cukor illetve 2,5 dc. tejszin.
A szószhoz: 30 dkg málna, 10 dkg cukor és 1 lapzselatin. 


           Az élkészitése nem bonyolult, először is beáztatjuk a zselatinlapokat. Közben a tejet feltesszük melegedni, csak melegiteni kell, nem forralni !! A tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd gőz felet, a tejjel apránként adagolva tovább keverjük amig sűrű krémet nem kapunk. A beáztatott lapzseléket (5db) kinyomkodjuk és a krémhez adjuk, addig amig még meleg és elkeverjük. Ha langyos már a krém, akkor felverjük a tejszint és a krémhez adagoljuk. A szósz elkészitése pedig: összefőzzük a málnát a cukorra, majd, hogy ne maradjon meg a mag, átpaszirozzuk. Ha ezzel megvagyunk hozzáadjuk az az 1 lapzselét és összekeverjük. 

             A tálalás része pedig poharakban, az aljára jön a málnaszósz, erre rájön a krém, és diszitésnek lehet csokiforgácsot/reszeléket használni.


Én csak ajánlani tudom, nekünk nagyon izlett. 
Jóétvágyat! 🍴😍😘

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése