2014. augusztus 24., vasárnap

Túrós, meggyes és álmás süti


A tészták alapja ugyanaz:
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg zsír, 1 e.k. cukor, 1 k.k. sütőpor és annyi tej amennyit felvesz.
Összegyúrjuk a hozzávalókat, ezt követően 2be ösztjuk, majd mindkét részt kinyújtjuk.Ha mindhárom ízesítést megcsináljuk akkor, természetesen triplázzuk az adagokat.


A túrós töltelék:
3 tojás felverünk cukorral, majd beletesszük a túrót (1 kg). miután a tölteléket rátettük a kinyujtott lapra, megszorjuk mazsolával, majd befedjük.

A meggyes töltelék:
1 üveg meggybefőtt, fahéj, dejós-cukros keverék.A másik kinyújtott lapot megszórjuk ezzel a dejós keverékkel, erre jön a meggy, majd ismét dejós keverék, és befedjük a tésztalappal.


Az almás töltelék:
kb 70 dkg lereszelt alma, cukor és fahéj. A lap aljára szórunk egy kevés prézlit (ez felveszi az alma levét), erre jön az alma, ezt megszorjuk fahéjjal és cukorral, és ratesszük a kinyújtott lapot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése