2013. november 25., hétfő

Husos palacsinta



Egy kis husis finomság a tökéletes ebéd.

A palacsintához: 
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 ek olaj
- só
- egy csipet szódabikarbóna
- 3 dl víz

A töltelékhez::
- 200 g darálhús
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kb 6 e.k. tengeri
- répa és borsó konzerv (itt is kb 6 e.k.)

Elkészítés: 
A húst a fokhagymával kevés olajon megpirítjuk. Majd felönjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és ha már majdnem kész a hús, hozzátesszük a zoldségeket. Addíg hagyjuk tűzön, míg átmelegszik a zöldség is. Eközben elkészítjük a sóspalacsintákat. Ebből az adagból, kb. 10 db palacsinta jön ki. Összekeverjük a hozzávalókat, és kevés olajon sütjük. Picit vastagabb lapokat sütünk. Ha mindennel megvagyunk, már csak tálalni kell.


Jóétvágyat! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése