2013. november 18., hétfő

Lerben sült husos lepcsáka és káposztasaláta



Hozzávalók: 
 Lepcsákához: 
- 1 kg krumpli
- 2  tojás
- só
- bors
- kevés fokhagyma
- kevés liszt
- csirkemell



Képosztasalátához: 
- 1 fej képoszta
- 2 répa
- 1 konzerv tengeri
- kb 400 gr majonéz


Elkészítés: 
A salátával érdemes elkezdeni ezt a receptet, hisz jót tesz neki, ha hagyjuk hogy az ízek rendesen összeérjenek. Késsel fellaskázzuk/legyaluljuk a káposztát, besőzzuk, és hagyjuk állni picit. Közben lereszeljük a répákat, hozzátesszük a tengerit, majd a kicsavart képosztát és ezt az egészet a majonézzel összekeverjük. Hűtöbe tesszük és nekiállunk a lepcsákának. A csirkemellet felszeleteljük, belisztezzük. CSAK lisztezzük, és keveés olajon enyhén megsütjük. Közben a krumplit lereszeljük, hozzátessük a tojásokat, sozzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és beletesszük a lisztet. Ha megvagyunk a hussal, akkor előveszünk egy tepsit, vagy kettőt :D kevés olajat teszünk bele. És jön egy sor krumplis rész, rá tesszük a husiszeleteket, majd ismét a krumplis rész. Sütőbe tesszük és hagyjük sülni míg szép barnás nem lesz. Ha kész a káposztasalátával tálaljuk.




Jóétvágyat! :D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése