2013. december 21., szombat

Narancsos sütés nélküli torta



Hózzávalók: 
Az alaphoz: 25 dkg babapiskóta
                  1,5 - 2 dl narancslé
                  15 dkg étcsokoládé
                  1 narancs reszelt héja
Krémhez: fél liter tejszin
               5 dkg cukor (én porcukrot használtam) 
               20 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz: kb 10 dkg babapiskóta
                        2 dl narancslé


Elkészítés: 
Az alaphoz, összetörjük a babapiskótat, ráöntjük a narnacslevet, beletesszük a narancs reszelt héját, majd a csokit vízgőz felett megolvasztjük, és az egészet összekeverjük. A masszát egy kapcsos tortaformába tesszük, melyet előtte beolajozunk, és végük olyan 15 percre a hűtőbe rakjuk. 
A krémhez felverjük a tejszint, a cukorral, majd a csokoládét megolvasztjuk és miután kicsit kihült, összekeverjük a tejszinhabbal. 
Az alapra rátesszük a krém felét, ezt követően azt a 10 dkg babapiskótát megmártjuk a narancslébe, és a krémre helyezzük. Ha ezzel megvagyunk, jön a maradék krém. Egyenletesen szétkenjük, és kedvünk szerint díszítjük. Én most apróra vágott diót, és csokidarabokat szórtam rá, és egy felkarikázott narancsot tetem rá. 

Jóétvagyat :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése