2013. július 25., csütörtök

Túrós pite




HOZZÁVALÓK: 
Tésztához: 30 dkg liszt, 4 tojássárgája, 0,5 dl tej, 1 kiskanal cukor, 3 dkg élesztő, 15 dkg margarin
Töltelékhez: 1-2 evőkanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaniliás cukor, 30 dkg kristálycukor,         1 kg túró, mazsola, 4 tojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS: Az élesztőt a cukorral langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és Ramával kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. A másik kinyújtott tésztával befedjük. Majd villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése