2013. július 23., kedd

Feketeerdő torta (utánzat)


HOZZÁVALÓK:
Piskótához:
- 8 tojás
- 5 dkg liszt
- 2 e.k. kakaó
- 1 tasak sütőpor
- 8 e.k. cukor
Töltelékhez:
- 1 csomag vanilia puding
- 6 dkg cukor
- tej
- meggybefőtt
- egy kevés vaj
Díszítéshez:
- 2 tábla tejcsoki
- 2 kiskanál olaj
- tejszinhab

ELKÉSZÍTÉS: Kikeverjük a piskotát, sütőbe tesszük, kb 20-25 percre. Miután megsült hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tölteléket. MEgfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt, elkeverjük a vajjal, beletesszük a meggyet. Ha kihült a piskota kettévágjuk, beletesszük a tölteléket, és a végén díszítjük. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk 2 kiskanál olajjal. Ha ez megvan, akkor bevonjuk vele a tortánkat, és a tejszinhabbal kedvünk szerint díszítjük.


Remélem mindenki kedvett kapott a feketeerdő tortához. Nagyon finom. Igaz ebből én nem ettem :(, mert nem saját részre készült, de mivel nem ez az első feketeerdő tortám, így tudom, hogy jó lett, és csak ajánlani tudom :) Remélem ti is kipróbáljátok !! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése