2013. május 25., szombat

Sós stangli


Hozzávalók:
280 g finomliszt
70 g rétesliszt
2,5 dkg élesztő
1/2 dl olaj
1 tojás
1 evőkanál tejföl
1 dl tej
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál cukor


Elkészítés:
A tojást, tejfölt és az olajat egy tálkában összekeverem. A liszteket beleteszem a kenyérsütőgépbe, hozzáadom a cukrot, sót, köményt, beleöntöm a tojásos keveréket. A tejet meglangyosítom, feloldom benne az élesztőt, és azt is az üstbe öntöm. A géppel kétszer megdagasztatom, majd hagyom benne duplájára kelni. (Ha keménynek találjuk a tésztát, kevés tejet löttyintsünk még hozzá dagasztáskor).
Ha megkelt, kiveszem a tésztát, és két részre osztom. Mindkettőből nagyon vékony (2 mm) körlapot nyújtok, majd egy késsel 8 körcikket vágok belőlük, feltekerem a cikkeket egyenes kiflikké, és egy tepsibe sorakoztatom. Kb. 12 cm hosszú, vékony stanglik lesznek. A sütőt cseppet belangyosítom, elzárom, és a tepsit betolom. Hagyom egy félórát kelni még a stanglikat. Ezután szilikonecset segítségével tejjel megkenem mindegyiket, begyújtom a sütőt kb. 180 fokra, és aranysárgára sütöm őket.
Aki szereti, nagy szemű sóval és egész köménymaggal is szórhatja (akkor a tésztába ne tegyünk), mi nem kedveljük ezt a változatot.


Jóétvágyat :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése