2014. január 2., csütörtök
Gránátalmás torta
Hozzávalók:
A piskótához: 6 tojás
15 dkg cukor
15 dkg kakaó
6 dkg vaj
15 dkg liszt
1 cs sütőpor
Töltelékhez: fél l tejszin
10 dkg porcukor
1 üveg baracklekvár
1 gránátalma
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, madj hozzáöntjük a megolvasztott, de már kihült vajat. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Hozzátesszük a tojássárgáját. Majd a lisztet, a kakaót és a sütőport is. Jól összekeverjük. Formába rakjuk, és 30-40 percig sütjük. Ha ezzel megvagyunk, megvárjuk míg kihül és 3 részre vágjuk. A krémhez felverjük a tejszint a porcukorra. Ha mindent előkészítettünk akkor elkezdjk összeállítani. A legalsó lapra kenünk baracklekvárt, majd tejszinthabot, és megszórjuk gránátalmával. Ugyanígy csinájuk a többi réteggel is. A legtetejére a gránátalmán kívül csokidarabkákat szórtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése