Hózzávalók:
Az alaphoz: 25 dkg babapiskóta
1,5 - 2 dl narancslé
15 dkg étcsokoládé
1 narancs reszelt héja
Krémhez: fél liter tejszin
5 dkg cukor (én porcukrot használtam)
20 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz: kb 10 dkg babapiskóta
2 dl narancslé
Elkészítés:
Az alaphoz, összetörjük a babapiskótat, ráöntjük a narnacslevet, beletesszük a narancs reszelt héját, majd a csokit vízgőz felett megolvasztjük, és az egészet összekeverjük. A masszát egy kapcsos tortaformába tesszük, melyet előtte beolajozunk, és végük olyan 15 percre a hűtőbe rakjuk.
A krémhez felverjük a tejszint, a cukorral, majd a csokoládét megolvasztjuk és miután kicsit kihült, összekeverjük a tejszinhabbal.
Az alapra rátesszük a krém felét, ezt követően azt a 10 dkg babapiskótát megmártjuk a narancslébe, és a krémre helyezzük. Ha ezzel megvagyunk, jön a maradék krém. Egyenletesen szétkenjük, és kedvünk szerint díszítjük. Én most apróra vágott diót, és csokidarabokat szórtam rá, és egy felkarikázott narancsot tetem rá.
Jóétvagyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése