2014. március 22., szombat

10 perces pizza


Ma pizzáztunk eggyet a barátommal. Ezt a 10 perces pizzát egy blogon láttam, és muszáj volt kipróbálnom :) Egyszerű, gyors és még finom is :D

Hozzávalók: 
- 4 e.k. majonéz
- 4 e.k. tejfel
- 2 tojás
- 9 e.k. liszt
- 2 e.k. olaj (a sütéshez)
+ a feltéthez ki mit szeretne (szalámi, kolbász, sajt, tengeri, gomba stb.)

Elkészítés:
A majonézt, a tejfelt és a tojásokat összekeverjük, majd adagoljuk a lisztet. Simára keverjük és már tehetjük is a serpenyőbe. Miután belesímítottuk a masszát megkenjük paradicsomszósszal és rászorjuk a többi finomságot. Kicsi lángon fedő alatt pár perc alatt megsütjük.



Jóétvágyat! :)

2014. március 20., csütörtök

Derelye



Ma csináltam először derelyét. Eddig anyumra bíztam én pedig csak megettem. De most rászántam magam, hogy én csináljam. Nem nehéz megcsinálni, bár akadtak gondjaim a tészta kínyújtásánál :D nekem valahogy nem ment úgy mint anyának. De végül meglett ez is. Sőt anya azt mondta, hogy én fogom csinálni a következő adagot is :)


Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 3 tojás
- egy csipet só
- szilvalekvár
- prézli
- cukor
- egy kevés olaj


Elkészítés:
Egy tálba tesszük a lisztet. Kis mélyedést csinálunk a közepébe, beletesszük a tojásokat és a csipet sót. Elkezdjük összedolgozni. Ha szükséget teszünk hozzá kevés vizet. Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll és már nem ragad. Ezután kinyújtjuk. Teszük kis lekvár halmokat egy sávba, ráhajtunk egy másik sáv tésztát és kiszaggatjuk a kis táskácskákat. Hogy jobban összeragadjon a tészta amikor megcsináljuk a táskácskákat, a széleit bevizezzül. Ha készvannak a táskácskák, beletesszük a zubogó vizbe, kb 15 percig főzzük. Ha megfőttek, leszürjük és előkészítjük a prézlit. Egy lábosba teszük olajat, annyit hogy ellepje az alját. Beletesszük a prézlit, kicsit átpiritjuk, megszórjuk cukorral, és ha kész elzárjuk a gázt, és összeforgatjuk a derelyéket a prézlivel, és már tálalható is.


Jóétvágyat! :)