2014. január 2., csütörtök

Gránátalmás torta


Hozzávalók: 
A piskótához: 6 tojás
                      15 dkg cukor
                      15 dkg kakaó
                      6 dkg vaj
                      15 dkg liszt
                      1 cs sütőpor
Töltelékhez: fél l tejszin
                   10 dkg porcukor
                   1 üveg baracklekvár
                   1 gránátalma

Elkészítés: 
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a cukorral, madj hozzáöntjük a megolvasztott, de már kihült vajat. Elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Hozzátesszük a tojássárgáját. Majd a lisztet, a kakaót és a sütőport is. Jól összekeverjük. Formába rakjuk, és 30-40 percig sütjük. Ha ezzel megvagyunk, megvárjuk míg kihül és 3 részre vágjuk. A krémhez felverjük a tejszint a porcukorra. Ha mindent előkészítettünk akkor elkezdjk összeállítani. A legalsó lapra kenünk baracklekvárt, majd tejszinthabot, és megszórjuk gránátalmával. Ugyanígy csinájuk a többi réteggel is. A legtetejére a gránátalmán kívül csokidarabkákat szórtam.