2013. december 27., péntek

Mokkakrémes torta


Ismét tortát készítettem :D 
Hozzávalók:
Piskótához: 4 egész tojás
                  13 dkg porcukor
                  13 dkg liszt
                  csipet só
                  kb 6 dkg vaj
                  1 cs sütőpor
Krémhez: 2 tojássárgája
               15 dkg cukor
               20 dkg vaj
               kicsi csésze erős kávé
Díszítéshez: porcukor
                  2 tojásfehérje
                  apróravágott keresűcsoki

Elkészítés: 
Egy tálba tegyük bele a 4 tojást, a csipet sót és a porcukrot. A tálat tegyük egy fazékra, és vízgőz felett ferjük fel. Addig verjük, míg háromszorosára nem nő. A sütőt előmelegítjük 150-180 fokra. Olvasszuk fel a 6 dkg vajat, lassan a tojásokhoz keverjük, majd a liszetet is hozzáadjuk. Ezt a tésztát tortaformába tesszük, és kb. 30 percig sütjük. Ha készvan kivesszük a formából, és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját és a kávét. A tortalapot felvágjuk 2 vagy 3 részre, és kenjük meg a krémmel. A torta tetejét megszorjuk porcukorral, majd a tojásfehérjét felverjük, kevés kávét adunk hozzá, és kedv szerint díszítjük a tortát. Végül pedig az apróra vágott csokival megszórjuk. :) 


2013. december 21., szombat

Narancsos sütés nélküli torta



Hózzávalók: 
Az alaphoz: 25 dkg babapiskóta
                  1,5 - 2 dl narancslé
                  15 dkg étcsokoládé
                  1 narancs reszelt héja
Krémhez: fél liter tejszin
               5 dkg cukor (én porcukrot használtam) 
               20 dkg étcsokoládé
Összeállításhoz: kb 10 dkg babapiskóta
                        2 dl narancslé


Elkészítés: 
Az alaphoz, összetörjük a babapiskótat, ráöntjük a narnacslevet, beletesszük a narancs reszelt héját, majd a csokit vízgőz felett megolvasztjük, és az egészet összekeverjük. A masszát egy kapcsos tortaformába tesszük, melyet előtte beolajozunk, és végük olyan 15 percre a hűtőbe rakjuk. 
A krémhez felverjük a tejszint, a cukorral, majd a csokoládét megolvasztjuk és miután kicsit kihült, összekeverjük a tejszinhabbal. 
Az alapra rátesszük a krém felét, ezt követően azt a 10 dkg babapiskótát megmártjuk a narancslébe, és a krémre helyezzük. Ha ezzel megvagyunk, jön a maradék krém. Egyenletesen szétkenjük, és kedvünk szerint díszítjük. Én most apróra vágott diót, és csokidarabokat szórtam rá, és egy felkarikázott narancsot tetem rá. 

Jóétvagyat :)