2013. október 27., vasárnap

Rántotta


Meglepi vacsi a barátomnak :D Tegnap este ezzel vártam :)

Hozzávalók:
- 4 tojás
- párizsi
- kevés olaj a sütéshez

Elkészítés:
Felkockázzuk a párizsit, madj kevés olajon picit megpiritjuk. Közben egy kis tálában a 4 tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. Majd hozzáöntjük a párizsihoz.
Pirítóskenyérrel tálaltam. :)


Jóétvágyat!

2013. október 24., csütörtök

Mini palacsinta


Egy kis finom, gyülölcsös, mini palacsinta. 

Hozzávalók: 
- 200 g liszt
- 2 tojás
- egy csipet só
- 1 kk sütőpor
- tej

Elkészítés:
Legelőször összekeverjük a száraz hozzávalókat, beletesszük a két tojást, madj annyi tejet, hogy majdnem hígpalacsinta állaga legyen. Nem kell nagyon híg legyen. Majd kevés olajon kisütjük.
Tálalásnál, és a palacsinták közzé mézet öntöttem, a tetejét megszortam kókuszreszelékkel, és mellé almát, barackot és cseresznyét tettem.


Jóétvágyat :)

2013. október 13., vasárnap

Krumplisaláta


Hozzávalók: 
Krumpli (pontos mértéket nem tudok mondani, de ebben az adagban eleg sok krumpli van)
Tojás
Paprika
Hagyma

Olaj

Elkészítés:
A krumplit héjjában megfőzzük. Ha megfőttek, hagyjuk kihűlni, madj megpuculjuk. Amíg hűl a krumpli, a hagymát felvágjuk és besózzuk. Felteszünk 3 tojást főni. Közben elkezdjük megpucolni a krumplit, és felkraikázzuk. Ha ez kész, vágunk bele paprikát. A három főtt tojás sárgájábol majonézt csinlálunk, úgy hogy a tojássárgákhoz hozzáteszünk egy nyerstojást, sózzuk, és olajat teszünk bele, annyi olajat, hogy majonéz állaga legyen, és ízre is finom legyen. majd ráőntjük a majonézt a krumplira. A tojásfehérjéket belevágjuk és összekeverjük. Hagyjuk hogy az ízek összeérjenek és már kész is :)


Jóétvágyat hozzá! 

2013. október 1., kedd

Torta Csilla módra :D




Ezt a tortát nővérem szülinapjára készítettem :D Most lett 21 éves :) 


Egyszerű kis torta. A tészta egy sima csokis piskóta. A töltelék pedig, vajas- csokipudingos krém. 
Miután elkészítettem a piskótát, hagytam kihülni, majd félbevágtam és megtöltöttem a krémmel és tettem rá egy pár szem meggyet, majd rátettem a másik felét a piskótalapnak. A tetejét csokimázzal bevontam és fehércsokireszeléket szórtam rá, illetve sült tojás fehérjét  (Tojásfehérje elkészítése: felverjük a tojásfehérjét (kb 3 tojásfehérje) cukorral, miután meglett a kemény hab kis gólyókat formázunk kanállal és sütőpapírral bérelt tepsibe tesszük és kb 10-15 percig sütjük ).