2013. február 28., csütörtök

Bounty


Ezt nővérem szülinapjára készítettem :D nagy sikere volt a Bountynak! A vendégeknek nagyon ízlett, bár ki ne szeretné a bountyt ???  Ajánlom mindenkinek, hogy csinálja meg :)

Hozzávalók kb. 30-35 bon-bonhoz: 2 dl tej, 8 dkg vaj, 7 dkg cukor ( édesítővel is elkészíthető), 2 ek gríz, 12 dkg kókuszreszelék, a bevonáshoz 30 dkg tejcsokoládé , fogpiszkáló

Elkeszites  A tejet felfőzzük a cukorral, és a vajjal. Ha szirupos lett, akkor keverjük bele a kókuszreszeléket, és a grízt is. Keverjük el alaposan, majd fedjük le, és hagyjuk, hogy a gríz megpuffadjon.  Ehhez pár perc elegendő.
Egy tuppert béleljünk ki fóliával, és kenjük bele egyenletesen (lb2 cm vastagon) a masszát. Teljesen hűtsük le.
Bevonás előtt vágjuk a kívánt méretre, és formára. Helyezzük a kókuszrudakat tálcára, és tegyük be 10 percre a fagyasztóba. A tejcsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel. De vigyázzunk, ne legyen túl forró a gőz. A fogpiszkáló segítségével mártsuk meg alaposan a bon-bonokat a csokoládéban. Tegyük őket sütőpapírra, szórjuk meg a tetejüket kókuszreszelékkel. Hűtőben dermesszük meg a bountykat.

Jóétvágyat ! :)

2013. február 26., kedd

Epres desszert

 

Ez egy nagyon egyszerű desszert :) Szükséges hozzá eper, és a tetejére pedig olvasztott csoki :) Az eper mellé én/mi csináltunk narancslét fagyival!

Próbáljátok ki ti is :)

2013. február 24., vasárnap

Gyros házilag

Gyros házilag


Ezt a barátommal készítettük, én elvégeztem a sütés-főzés részt, ő pedig a tálalassal foglalkozott :) nagyon finom lett :) 
JÓÉTVÁGYAT!
Hozzávalók: krumpli, csirkemell, tengeri, savanyúság és majonéz. 
Elkészítés: A krumplit megsütjük, amíg sül nekiláthatunk a csirkánek. Felvágjuk apro darabokra a csirkemellet, majd sózzuk-borsozzuk és végül vizben és olajban megfőzzük/sütjük.